logo

 

Zondag 4 juni 2023

15.00 uur

Toegang € 17,00

jongeren tot 18 jaar gratis

jubileumconcert

met

Camerata Delft

 

Het Mysterie van Parijs

Imre Rolleman (fluit), Quirine van Hoek (barokviool),

Ricardo Rodriguez Miranda (viola da gamba),

 Lotte Beukman (cello), Andrew Clark (klavecimbel)

 

 

Beluister hier een voorproefje

 

Het Mysterie van Parijs

Telemanns geheime ontmoeting met Philippe Grannin.

 

Het verhaal gaat, dat Georg Philip Telemann op 29 december 1737, drie maanden na zijn vertrek vanuit Hamburg naar Parijs, een geheime ontmoeting heeft gehad met ene Philippe Grannin, een Fransman van obscure afkomst en met onduidelijke bedoelingen.

 

Deze Parijse ontmoeting is de basis voor het programma op 4 juni. Wilt u meer weten …? Kom naar dit memorabele feestconcert met prachtige muziek van Telemann, Grannin, Bach en Leclair!

Camerata Delft

Nieuw geluid in oude muziek

Camerata Delft staat voor persoonlijke, fantasievolle uitvoeringen van voornamelijk 17e en 18e eeuwse kamermuziek op bijzondere locaties. Oorspronkelijke barokmuziek met een ‘nieuw geluid’: variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel, kennis en ervaring, sprankelende concerten en inspirerende optredens. Regelmatig staan hedendaagse composities geprogrammeerd naast oude meesterwerken, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek.

Camerata Delft bestaat uit ervaren en bevlogen musici die allen werkzaam zijn op diverse terreinen binnen de klassieke en hedendaagse muziek. Daarnaast verdiepen zij zich voortdurend in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek, waarbij zij regelmatig geschoold worden door specialisten als Lidewij van der Voort, Johannes Leertouwer, Lucia Swarts, Frank de Bruine en Nico van der Meel. De musici spelen afwisselend op barok- en ‘moderne’ instrumenten.

Camerata Delft heeft een sterke band met de stad die het ensemble haar naam geeft. Het ensemble werkt samen met instanties als Museum Prinsenhof, World Art Delft en Historisch Joris. Het trad diverse keren op voor genodigden van zowel de huidige als de vorige burgemeester van Delft, die Camerata Delft als ‘een icoon voor de stad’ betitelde. Het jaarlijkse Vriendenconcert in de Oud-Katholieke Kerk is inmiddels traditie. Ook neemt het ensemble regelmatig deel aan diverse festivals die in de stad plaatsvinden. De serie zondagochtendconcerten in kleine bezetting, voorheen in Museum Paul Tetar van Elven tegenwoordig in World Art Delft, maakt de band tussen ensemble en stad compleet. 

Daarnaast is Camerata Delft regelmatig te horen op andere plaatsen binnen en buiten de regio.  Het ensemble was op radio en tv onder andere te gast bij De Tiende van Tijl en Opium op 4.