U dient vooraf te reserveren middels email

muziekindemariakerk@gmail.com

of telefoon nummer 0522 452003

Zondag 14 februari 2021

Aanvangstijd nog onbekend

Vanwege de coronaregels wordt het concert mogelijk twee keer uitgevoerd

Toegang Ä 15,00††† inclusief consumptie

Mirjam Karres, piano

Sandra Karres, viool

Het programa is nog niet bekend.

Mirjam Karres (pianiste) kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder Ariane Karres-Veelo. In 1991 begon ze haar pianostudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya.

In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-ItaliŽ. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en MaleisiŽ maakte.

Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont-USA. Ze speelde in muziektheater producties mee van o.a. Orkater en Het Filiaal. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest.

Momenteel treedt zij regelmatig op met emeritus predikant Carel ter Linden. Gedichten en pianowerken wisselen elkaar af.

Sandra Karres (violiste) begon eerst met pianolessen die zij kreeg van haar grootvader Christiaan Veelo, maar al gauw begon ze op 9 jarige leeftijd met vioollessen bij Fenneken Franken in Den Haag, vanaf dat moment had de liefde voor de viool de overhand.

Ze studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lex Korff de Gidts, voor haar master studeerde ze bij Ilja Grubert in Rotterdam. Ze volgde masterclasses bij oa Herman Krebbers, Stefan Picard, Pavel Vernikov en Jaring Walta.Ze toerde tussen 1997 en 1999 met het Mahler Jugend Orchester door Europa en speelde vervolgens veel concerten mee met het Mahler Chamber Orchestra.

Vanaf 2003 speelde zij als vaste violiste in Holland Symfonia, momenteel speelt ze als vaste gastspeler bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en andere diverse orkesten.