U dient vooraf te reserveren middels email

muziekindemariakerk@gmail.com

of telefoon nummer 0522 452003

Zondag 22 november 2020

aanvang 14.00 & 15.30

Vanwege de coronaregels wordt het concert twee keer uitgevoerd

Toegang 15,00 inclusief consumptie

Wendy Roobol, sopraan

Begeleiding Arjen Verhage, theorbe

Wat is een Theorbe ? klik hier

Fresco in de Mariakerk, Ruinen.

Begin 16e eeuw.

Aankondiging van de komst van Christus.

Vertelconcert : Maria, dolce Maria

( de levensloop van Maria )

Met liederen uit de 17e eeuw van o.a. Monteverdi, Frescobaldi, Kasberger, Caccini.

Wendy Roobol licht dit concert als volgt toe:

Heilige Maagd, Onze Lieve Vrouwe, Moeder Gods of gewoon Maria? Wie is deze vrouw die voor zovelen een troost en inspiratie is? Wat weten we van haar? Waarom spreekt ze zoveel tot onze verbeelding?

Al eeuwenlang is Maria een inspiratiebron voor kunstenaars, ze is de meest afgebeelde persoon op aarde, geen vrouw is zo vaak bezongen als zij.

Haar levensloop kunnen we deels in religieuze geschriften terugvinden maar veel verhalen zijn ook een product van mythevorming.

In een intiem vertelconcert neemt Wendy Roobol de toehoorders mee door het leven van Maria , op zoek naar antwoorden op de vraag waarom Maria nu nog zo veel betekent voor veel mensen, religieus of niet.

Door middel van verhalen, gesproken teksten en 17de eeuwse muziek voor zangstem en continuo, van componisten als Kapsberger, Purcell, Caccini en Monteverdi wordt Maria in de schijnwerpers gezet en krijgt de luisteraar een wellicht ander of completer beeld van Maria.