logo

Zondag 2 februari 2020 om 15:30

Toegang € 15,00    inclusief consumptie

jongeren tot 18 jaar gratis

Camerata delft

 

 

 

Camerata Delft

Quirine van Hoek, barokviool
Lotte Beukman, viola da gamba
Elly van Munster, theorbe

Programma     La Résonance

Nicola Matteis (ca 1670 –1713)

Diverse bizzarrie sopra la vecchia Sarabanda ò pur Ciaccona

Jean-Marie Leclair (1697 - 1764)

Sonate a violon seul avec la basse continue nr 1 in a    

Adagio - Allemanda - Aria - Giga

Marin Marais (1656 - 1728)

La Sonnerie de Sainte-Geneviève du Mont-de-Paris

Pauze

 

Tobias Hume (circa 1569 - 1645)

Captaine Humes Pavan

Dietrich Buxtehude (ca 1637 –1707)

Sonata in a BuxWV 272

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644 - 1704)

Sonata Representativa

Allegro - Nachtigal - CuCu - Frosch - Adagio - die Henne - der Hahn - Presto - die Wachtel - die Katz - Musketier Marsch - Allemande

 

 

Camerata Delft

Kamermuziekensemble Camerata Delft speelt fantasievolle concerten op sfeervolle locaties, onder het motto: nieuw geluid in oude muziek. Oorspronkelijke muziek met een ‘nieuw geluid’: variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel. Naast oude meesterwerken worden regelmatig hedendaagse composities geprogrammeerd, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek. Camerata Delft bestaat uit negen musici maar treedt op in verschillende bezettingen, afhankelijk van programma en locatie. Het ensemble was onder andere te zien in het televisieprogramma De Tiende van Tijl en te horen in het radioprogramma Opium op 4.

Onder de naam Collegium Delft treden de musici van Camerata Delft op als begeleidings-ensemble met koren en solisten.

In januari vorig jaar bracht Camerata Delft een cd uit met nooit eerder opgenomen suites van de Delftse componist Dirk Scholl (1641-1727): Thalia's Lust-hoff.

Voor informatie over al onze andere programma’s: www.cameratadelft.nl

 

Quirine van Hoek studeerde viool bij Ilona Sie Dhian Ho aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium. Tevens volgde ze hier barokvioollessen bij Antoinette Lohmann. Ze volgde masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis en het Alban Berg kwartet en soleerde in concerten van Bach tot Tchaikovsky. Ze remplaceert geregeld in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Gelders Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Kamerorkest.

Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine het bijzondere duo De Thuiskomst, waarmee ze vele concerten geeft en twee cd’s heeft opgenomen. Naast Camerata Delft maakt Quirine deel uit van ensemble Combattimento.

 

Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman. Na haar studie volgde ze lessen barokcello bij Lucia Swarts.

Naast haar werk als cellodocent en het remplaçeren bij diverse orkesten waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta, concentreert zij zich momenteel voornamelijk op kamermuziek en barokmuziek in diverse bezettingen.

Lotte is actief als continuospeelster op zowel ‘moderne’ als op barokcello, onder meer bij het Residentie Bach Orkest en het Nieuw Bach Ensemble. Sinds 2015 bekwaamt zij zich daarnaast in het viola da gamba spel onder leiding van gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks.

Lotte is oprichter en artistiek coördinator van Camerata Delft.

 

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Zij keerde terug naar de muziek en behaalde in 1994 het Staatsexamen luit.

Behalve als solist op luit en romantisch gitaar, treedt Elly regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles. Met Barokopera Amsterdam speelde en speelt zij een groot aantal barokopera’s in Nederland en in Frankrijk.

Elly maakt, behalve van Camerata Delft, deel uit van diverse ensembles, waaronder ensemble Corona, ensemble Rossignol, Duo Seraphim en ensemble Fortuna dat zich toelegt op 14e eeuws repertoire.

 

 

Wat is een Theorbe ? klik hier