logo

Zondag 24 november 2019 om 15:30

jongeren tot 18 jaar gratis

 

Blokfluitensemble Few

 

 

 

 

 

Blokfluitensemble FEW

is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een 40-tal verschillende blokfluiten variŽrend van de sopranino (een piepklein fluitje van maar 17 cm) tot de grootbas in F (meer dan twee meter lang), en alles daar tussenin. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effekten.

Op concoursen behaalde Blokfluitensemble FEW diverse prijzen. Ook heeft FEW regelmatig meegewerkt aan radio- en televisieopnames.

Blokfluitensemble FEW ontplooit veel verschillende aktiviteiten: het ensemble treedt op in avondvullende concerten, maar kan evengoed feestelijke gelegenheden opluisteren. Ook levert FEW regelmatig een muzikale bijdrage aan kerkdiensten.

FEW nam drie karakteristieke CDís op: Fandango en Passacaille, en FEW Flying High.

In maart 2018 verscheen de vierde CD van FEW.
Passio, de paas-CD die het hele jaar luistergenot biedt. Lees meer...

In 2006 werd FEW als Nederlands jeugdensemble afgevaardigd naar het internationale Blokfluitfestival in Feldkirch, Oostenrijk. Het jaar 2007 zag een workshop/concertreis naar Verona, ItaliŽ, en in de zomer van 2009 en 2010 maakte FEW concertreizen naar Frankrijk.

In 2011 won FEW de 1e prijs op het concours van de Lelystadse Telemanndagen, in 2012 werd op de Lelystadse Vivaldidagen dit succes geprolongeerd met weer een 1e prijs.

Programma

††††††††††† Programma informatie volgt.

†††††††††††