logo

Zondag 23 september 2018 om 15.30 uur

Toegang € 15,00    inclusief consumptie

jongeren tot 18 jaar gratis

 

Celloduo Two of a Kind

bestaande uit

Hanne Steffers

Sebastiaan van den Bergh

 

 

twoofakind-Hanne-en-Sebastiaan

 

 

 

Het programma wordt nog bekend gemaakt.

 

 

twoofakind-Hanne-Steffers

Hanne Steffers

Nadat Hanne in 2013 afstudeerde begon ze in hetzelfde jaar met haar master met Jeroen Reuling en Rene Berman. Toen ze als jong meisje in Drenthe kwam te wonen kreeg ze vrij snel een plek als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Later besloot ze auditie te doen voor het Groot Entree Orkest waarin ze werd toegelaten en werd gecoacht door cellist Johan van Iersel, vervangend solo cellist Concertgebouw orkest. In 2007 speelde Hanne haar eerste Cellosolo concert tijdens het Buxtehudeorkest project met groot koor.

Tijdens haar studie vormde Hanne haar ensemble Duo MODus en Het Trio en nam ze deel in 6 orkestprojecten o.l.v. Hans Leenders en Etienne Siebens. Waaronder het begeleiding orkest van 1e internationale harpconcours Nederland met artistiek leider Remy van Kesteren. Daarna werd Hanne meegevraagd voor een tournee naar Italië met het orkest I Romantici.

Na haar periode met het orkestprojecten speelde ze mee in enkele beroeps begeleiding orkest. Verspreid in Europa heeft Hanne een rij aan masterclasses kunnen volgen met Jaap Kruithof, Dimtiri Fershtmann en Melissa Phelp ensemble coaching gehad met Jeroen den Herder Kees Hülsmann, David Waterman en Paul Biss.

Om het vak cello doceren nog meer onder de knie te krijgen heeft Hanne methodiek en didactiek gevolgd bij Els van Oldenbourgh, Matthias Naegele, Jeanny Beerkens. Met Nelleke Hoekstra heeft zij zichzelf mogen verbeteren in les geven aan jonge kinderen.

 

 

Twoofakind-Sebastiaan-van-den-Berg

 

Sebastiaan van den Bergh

Sebastiaan van den Bergh begon met cello spelen toen hij 9 jaar oud was. Hij begon zijn lessen aan zijn school in Italië, bij Saverio Gliozzi. Na vier jaar verhuisde hij terug naar Nederland en vervolgde zijn lessen bij Rob Hageman uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest en daarna aan het Hellendaal Instituut bij Rosalie Seinstra. Hij studeerde af in Amsterdam bij Jeroen den Herder en zette zijn master studie voor aan het conservatorium in Rotterdam.

Hij heeft zomercursussen gevolgd, met name de Utrecht String Academy in het voorjaar in Frankrijk en de kamermuziekcursus de Zomercursus Woudschoten. Op deze zomercursus heeft hij ook gesoleerd met het Celloconcert in C van Joseph Haydn. Sebastiaan volgde de afgelopen jaren masterclasses van Pieter Wispelwey en Marcio Carneiro. Ook heeft hij veel geparticipeerd in kamermuziekprojecten met o.a. studenten van het Conservatorium, eindexamens van studenten, en ook projecten met de Ligeti Academy van het Asko-Schönberg Ensemble.