logo

Zaterdag 20 mei mei 2017 om 15.30 uur

Toegang € 12,50

jongeren tot 18 jaar gratis

Koor Northern Voices

en

Harro Kraal op orgel

 

 

 

 

 

 

 

Kamerkoor Northern Voices viert de lente met ‘Melancholy in Spring’

Zaterdag 20 mei (15.30 uur) geeft Kamerkoor Northern Voices een concert om de lente te vieren. Het concert dat in samenwerking met organist Harro Kraal wordt uitgevoerd, vindt plaats in de Mariakerk te Ruinen.

Kamerkoor Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis verrast dit lenteconcert met een kleurrijk programma waaronder het indrukwekkende Tu es Petrus, het tragische Lay a Garland, het vredige Linden Lea en veel meer. Organist Harro Kraal trakteert de luisteraars op preludes en fuga’s uit het bekende Das wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach.

Kamerkoor Northern Voices bestaat momenteel uit 28 enthousiaste leden komend uit de drie noordelijke provincies. Zij brengen een breed repertoire van Engelse koormuziek en Bach tot Britten, Pärt en Lauridsen. Afgelopen november hebben zij hun 5-jarig jubileum gevierd in de Der-Aa kerk in Groningen met een uitvoering van de Coronation Anthems van Händel. Het koor, met ervaren zangers, is ambitieus; zingen is een gedeelde passie. Het staat onder de bezielende leiding van dirigant Edwin Velvis. 

Harro Kraal is amateur-organist en volgde lessen bij Willem Vogel (Amstelveen), Jacques van den Dool ('s Hertogenbosch), Stephen Taylor (Utrecht), Bert Lassing (Culemborg) en Marijn Slappendel (Culemborg). Op dit moment volgt hij orgellessen bij Erwin Wiersinga in de Martinikerk te Groningen. In 1997 behaalde hij het Diploma Kerkmuziek III van de Commissie voor de Kerkmuziek van de Ned. Herv. Kerk. In de jaren 1991 en 1997 won hij de eerste prijs bij het orgelconcours voor amateurs te Meppel. Van 1990 - 2016 was hij vaste organist van de Hervormde kerk te Beusichem (Betuwe). Van het Bätz-Witte-orgel in die kerk nam hij een CD op in het jaar 2000. Sinds 2016 is hij kerkorganist in de regio Zuidwest Drenthe.

Kamerkoor Northern Voices