image001

Zondag 10 april 2016 om 15.30 uur

Toegang € 12,50

jongeren tot 18 jaar gratis

Manuel Sanguino

winnaar eerste prijs Prinses Christina Concours Oost, piano

Programma

J. S. Bach

Partita no. 2

S. Prokofiev

uit sarcasmen op. 17
1 Tempestoso

3 Allegro precipitato

4 Smanioso

S. Rachmaninoff

Etude Tableu op. 33 no. 9

PAUZE

F. Schubert

Sonata in a klein D 784

eerste deel

L. van Beethoven

Sonata op. 13 no. 8

 

Manuel Sanguino (1998) werd geboren in de Dominicaanse Republiek en heeft de Spaanse nationaliteit. Op 6-jarige leeftijd begon hij met saxofoon spelen en twee jaar later met pianolessen.

In 2009 was Manuel prijswinnaar van de Danilo Perez Fundation ("Fundación Danilo Perez”) in Panama met beide instrumenten.

In 2011 en 2012 heeft Manuel meegedaan aan de zomercursus ''Musik Zentral'' in Bad Ausse, Oostenrijk, waarbij hij pianoconcerten van Beethoven en Chopin speelde.

Het NBE selecteerde Manuel in 2011 om te spelen bij het JongNBE.

Manuel heeft in 2012 een 1ste prijs gehaald bij de nationale finale van het Prinses Christina Concours met saxofoon, en twee keer een 1ste prijs in de regionale finale met beide instrumenten.

In 2013 was Manuel finalist van De avond van de jonge musicus, de nationale voorronde van de Eurovision Young Musicians wedstrijd.

Manuel heeft met verschillende belangrijke orkesten gespeeld, o.a Residentie Orkest, Nederlands Kamerorkest, Nederlands Symfonieorkest en Sinfonia Rotterdam. Ook heeft hij op grote podia opgetreden, zoals de Kleine Zaal van het Concertgebouw, De Spiegel te Zwolle, de Dr. A.Philipszaal in Den Haag, Schouwburg Almere, Vereeniging Nijmegen etc.

Manuel studeert nu aan de Sweelinck Academie (jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam) en krijgt pianoles van Mila Baslawskaja en zit in het vijfde jaar HAVO op de Groene driehoek in Hoogeveen.