image001

Zondag 27 september 2015 om 15.30 uur

In Morpheus’ armen

Slaapliedjes en nachtmerries met

sopraan Sinje Kiel en

luitist/gitarist David van Ooijen.

Een programma om wakker bij te blijven!

Met prachtige muziek van Dowland, Purcell en Monteverdi,

maar ook volksliedjes uit de hele wereld en verrassende uitstapjes.

entree inclusief consumptie in de pauze : €12,50

tot 18 jaar gratis

 

morpheus

 

Iedereen kent slaapliedjes- jij, ik, de kinderen in Japan en Turkije, vroeger en nu. Om de overgang van dag naar nacht te verzachten wordt er overal en ten alle tijden gezongen van suja suja en ninna nonna, ook al voor het kindeke Jezus (al wordt die laatste wel bijzonder wrang toegezongen in een 17e eeuwse Canzonetta, waarin de wiegende moeder hem voorspelt wat hem later allemaal zal worden aangedaan). Rond middernacht, waar denken wij dan niet allemaal aan? Verteerd door jaloezie valt geen slaap te vatten en Anne Boleyn smeekt zittend in de dodencel om wat slaap in afwachting van haar onthoofding ... Maar oh, natuurlijk gebeuren er ook heerlijke dingen 's nachts! Soms kun je niet wachten dat het weer avond wordt en je bij het zachte licht van de maan je geliefde weer in je armen mag sluiten.

 

SinjeKiel

Sinje Kiel

Na haar zangstudie aan het Conservatorium Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen specialiseerde zich de sopraan Sinje Kiel als leerlinge van Marius van Altena en Lenie van den Heuvel in barokzang en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Zij heeft lessen gevolgd bij verschillende specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk (o.a. Emma Kirkby, Stephen Stubbs, Nigel North) en ontving een studiebeurs om bij de Amerikaanse sopraan Jill Feldman in Italďe (Arezzo) verder te studeren.

Voor de vertolking van luitliederen won zij in 2002 de 1e prijs en de publieksprijs van het concours “Alte Musik Treff” in Berlijn, Duitsland. Zij treedt op als soliste op diverse podia met voornamelijk kamermuziek en oratorium.

Projectmatig heeft zij als koorzangeres gewerkt met dirigenten als Erik van Nevel, Ton Koopman, Jan Willem de Vriend en in producties van de Nederlandse Reisopera.

Sinje Kiel heeft een eigen lespraktijk, geeft en organiseert als “Markiezin van Drenthe” zangworkshops, concerten en masterclasses in het noorden van Nederland.

Meer informatie : www.sinjekiel.nl

 

david_van_ooijen

David van Ooijen

is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. Hij speelde op festivals van Utrecht tot Nagasaki.

Met verschillende ensembles nam hij meer dan 30 Cd’s op. Zijn eerste twee Cd’s met altus Sytse Buwalda stonden in 2004 en 2005 lange tijd op de eerste plaats van de klassieke top 50 van de Nederlandse radio. In 2006 maakte hij met collega-luitist Michiel Niessen een CD waarop alle duetten van de 16de eeuwse luitvirtuoos Terzi staan. Deze opname kreeg wereldwijd lovende recensies.

In 2007 speelde David van Ooijen tijdens de doopplechtigheid van Prinses Ariane. In 2011 en 2012 speelde hij met luitist Toyohiko Satoh concerten in Spanje en Japan.

Met sopraan Henriette Feith heeft hij in het voorjaar van 2012 een cd uitgebracht, “La Cecchina”,  waarop een selectie liederen uit het “Il Primo Libro delle Musiche” (1618) van Francesca Caccini zijn opgenomen.

Meer informatie: www.davidvanooijen.nl