image001

24 mei 2013  : Camerata Delft

Het eerste concert in de Mariakerk

 

Nieuw geluid in oude muziek

 

Een gezamenlijke passie voor het uitvoeren van oude muziek op bijzondere locaties. Dat is het fundament van Camerata Delft. Inspiratie, fantasie, kennis en ervaring vormen de bouwstenen.

 

Het ensemble bestaat uit ervaren en bevlogen musici die allen werkzaam zijn op diverse terreinen binnen de klassieke muziek. Daarnaast verdiepen zij zich in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek. In Camerata Delft komen hun stemmen samen en vormen zo een nieuw geluid in oude muziek. Een geluid dat gebaseerd is op een fantasievolle zoektocht naar authentieke emoties en verhalen achter de noten.

 

Door de bezetting te variëren worden afwisselende programma's samengesteld, waarbij ruimte is voor hecht en levendig samenspel maar ook voor individuele expressie. De concerten van Camerata Delft vinden plaats op sfeervolle locaties met een perfecte akoestiek voor kleine ensembles.

 

Een Gulle Gever uit Drenthe steunde ons project 'Oud&Nieuw" op Voordekunst.nl met een dusdanig bedrag dat zij recht heeft op een 'eigen' concert, te geven door drie musici van Camerata Delft. Zij besloot vervolgens hier een openbaar concert van te maken. Douwe, Elly en Lotte reizen daarom op 24 mei naar Ruinen en spelen in de Mariakerk aldaar een Italiaans Voorjaarsconcert, voor de Gulle Gever, haar gasten en verder iedereen die het horen wil!

 


Programma

 

Antonio Vivaldi (1678 – 1741)  --- Sonate in c RV 53  (hobo, cello, theorbe)
Girolamo Frescobaldi (1583 – 1643)  --- Canzona quinta detta la Tromboncina  (cello, theorbe)
Domenico Gabrielli (1651 – 1659/60) --- Sonate in G (cello, theorbe)
Georg Philipp Telemann (1681 – 1767) --- Sonate in g   (hobo, cello, theorbe)
Giovanni Girolamo Kapsberger (c.1580 – 1651) --- Toccata 1 & Corrente 12  (luit solo)
Antonio Vivaldi (1678 - 1741)  --- Sonate in Bes RV 46  (cello, theorbe
)
Georg Philipp Telemann (1681 – 1767)  --- Partita 4 in g TWV 41:g2   (hobo, cello, theorbe)

Samensteling Camerata Delft

 

Douwe van der Meulen, barokhobo

Lotte Beukman, barokcello
Elly van Munster, luit en theorbe